AKTİF PİDE SALONU ALAÇAM AKTİF PİDE SALONUNDA GÖRMEK İSTEDİKLERİNİZ AGIZ TADI GİBİ GÜNLÜKLERİ BİZLER İLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ |
|
Forum | Üye ol | Giriş Yap |
Forum >> GÜNDEMDEKİ HABERLER VE HABER BAŞLIKLARI >> Depremzedeler soğukla mücadele ediyor |
Yazan | |
hayatimizanket Forum Admini | 10 Mart 2010 Çarşamba 00:38:26 Depremle sarsılan Elazığ'da, en çok kaybı veren Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü ve çevre köylerin sakinleri, her türlü yardımın kendilerine ulaştığını fakat soğuk havaya karşı önlem alamadıklarını söyledi. Bir çadırda 7-8 kişi kalan depremzedeler, yaşadıkları acı yüzünden verilen yemekleri dahi yiyemediklerini belirterek; "Soğuk bizi perişan ediyor. Devlet bize geçici evler yapsın" diyor. Yetimleri arıyoruz Köylere Kızılay, İHH ve Cansuyu gibi yardım kuruluşları yardım yapmayı sürdürüyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, yetim çocukları tespit etmeye çalıştıklarını, depremde anne veya babasını kaybetmiş yetimlere düzenli olarak yardım etmek istediklerini söyledi. Depremle sarsılan Elazığ'da, en çok kaybı veren Kovancılar ilçesine bağlı Okçular köyü ve çevre köylerin sakinleri, her türlü yardımın kendilerine ulaştığını fakat soğuk havaya karşı önlem alamadıklarını söyledi. Evinin yıkıldığını kaydeden Zülküf Ersöz, "Şu ana kadar her türlü yardım geldi ama ısınma sorunumuz var. Gece bayağı soğuk. Eşim ve akrabalarım çadırda kalıyor. Çadırda ateş yakamadıkları için soğukta kalıyorlar. Çadırlarda soba yeri yok.Yetkililerden acilen barınacak bir yer yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu. Sırtında çocuğunu taşıyan Meryem Ersöz ise, "Şuan evimin önündeki çadıra gidiyorum. Hava soğuk.Yetkililer yardım ettiler çok şükür. Sağlık ekibi ve asker geldi" dedi. Depremzede Mehmet Çelik de, "Evlerimiz çöktü, perişan olduk. Allah'a şükür kaybımız yok. Hava soğuk, mecburen dışarıda kaldık. Isıtıcı soba da yok. Bir çadırda 7-8 kişi kalıyoruz. Bu Allah'ın işidir, başka bir şey değildir. Devlet bize geçici evler yapsın. Belediyeden sıcak bir yemek geldi, bir tek onu yedik. Yemek de yiyemiyoruz" ifadelerini kaydetti. Çok sayıda hayvan telef oldu Köylerdeki vatandaşlar, çok sayıda hayvanın telef olduğunu belirtirken, enkazdan kurtardıkları hayvanları ise ilçelerde veya evleri depremden hasar görmeyen köylerdeki yakınlarının yanlarına götürdüklerini bildirdi. Köylere Türk Kızılayı ekiplerinin ulaştırdığı çadırlar, askerlerin de yardımıyla kurulurken, Türk Kızılayı ve askeri birlikler depremin en çok zarar verdiği Yukarı Demirci ile Okçular köylerinde kurduğu seyyar mutfaklar aracılığıyla depremzedelere sıcak yemek ve çay dağıtıyor. Yukarı Demirci köyü muhtarı Nurettin Yıldırım, depremin ardından köylerine ulaşan askeri birliklerin kendilerine yardım ettiğini belirterek, "Köyde 13 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Dün cenazelerimizin üzerine yeterli toprak atamadık. Bir iş makinesinin gelip mezarların üzerine toprak atmasını istiyoruz. Başta çocuklar olmak üzere giyecek sıkıntımız var. Çünkü hepsi enkaz altında kaldı. Devletimizden ümitliyiz bize gereken yardımı yapar. Bu sıkıntıların hepsinin üstesinden gelir. Allah başka bir affet vermesin" dedi. Elazığ Valisi Muammer Erol, 14 ekibin hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Vali, gazetecilerin bundan sonra neler yapılacağı yönündeki sorusu "14 ekip olarak hasar tespit çalışması yapıyoruz. Hemen ardından İl Özel İdaresi, karayolları ve DSİ enkaz kaldırma işlerine başlayacak. Sonrasında ise kalıcı konutların yapılacağı yerlere dair tespit gerçekleştirilecek" şeklinde cevapladı. Başbakanlık Acil Destek Fonundan 500 bin liranın il özel idaresi hesabına yatırıldığını da belirten Erol, "Bu paralar afetzede vatandaşların ihtiyaçlarına göre ayni ve nakdi olarak dağıtılacak" dedi. Yukarı Demirli köylüleri yardım bekliyor Depremin vurduğu Yukarı Demirli köyü sakinleri yetkililerden yardım bekliyor. 13 kişinin hayatını kaybettiği köyde, vatandaşlar yardımların Okçular köyünden kendilerine ulaşmadığından yakınıyor. Yardımların Okçular köyünde toplandığını ve kendilerine ulaşmadığını iddia eden köylüler, yetkililerden duruma çözüm bulmasını istiyor. Köy muhtarı Nuretttin Yıldırım, "Buraya daha yardım ulaşmadı. Okçular köyünden buyana gelemediler. Burada 13 kişi vefat etti,14 yaralımız var. Evlerimizin hepsi yıkıldı. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Hayvanlarımız telef oldu" dedi. Yardımlar devam ediyor İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Elazığ'daki depremden etkilenen vatandaşlara kumanya, battaniye, mont, kaban ve gıda yardımına devam ediyor. İHH'dan yapılan açıklamada, çevre illerden bölgeye yönlendirilen İHH ekiplerinin, 300 kumanya ve 300 gıda paketini acil olarak ailelere dağıttığı belirtildi. Açıklamada, havaların soğuk olması nedeniyle battaniye, mont, kaban verilen depremzedelere yapılan yardımların devam edileceği kaydedildi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise yetim çocukları tespit etmek için çalışma başlattıklarını, depremde anne veya babasını kaybetmiş yetimlere düzenli olarak yardım etmek istediklerini belirtti. Ders almalıyız Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye toprakları zaman zaman depremlere şahit oldu. Bunlardan ders alıp, kendimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bununla ilgili bütün kurumların olaylar ortaya çıkmadan hazırlıklı olmaları çok önemli" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye toprakları zaman zaman depremlere şahit oldu. Bunlardan ders alıp, kendimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bununla ilgili bütün kurumların olaylar ortaya çıkmadan hazırlıklı olmaları çok önemli" dedi. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle konuştu: "Meclis'te bu sene yaptığım açılış konuşmasında tabii afetlere dikkat çektim. Tabii afetlerin zamanı yok. Bu deprem olur, sel felaketi olur ama şu bir gerçektir. Tarihin ilk çağlarından itibaren bu topraklar üzerinde deprem fay hatları var. Türkiye toprakları zaman zaman depremlere şahit oldu. Bunlardan ders alıp, kendimizi geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bununla ilgili bütün kurumların olaylar ortaya çıkmadan hazırlıklı olmaları çok önemli. Zaman zaman bunlarla ilgili raporlar alıyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalar ne durumda takip ediyoruz. Özellikle son Adapazarı-İstanbul deprem felaketi Türkiye'nin aklını başına getirdi. Resimlerde de görüyoruz, bir tarafta ayakta duran bir ev, öbür taraftaki yerle bir olmuş. Çok süratli olarak şüphesiz ki tedbirlerin durmaksızın devam etmesi gerekiyor." |
Hemen üye olmak için burayı tıklayınız.. | |
Sayfalar: 1 |