Serbest KürsüMesaj Ekle | Siteye Dön



murat kahraman29 Ocak 2010 Cuma 20:01:41
arif abi bu sistemde istanbulda 20sindeki sistem kadar örtü olurmu az yada fazla cewap beklyrm abi kolay gelsin
  ..

ercan29 Ocak 2010 Cuma 20:01:54
2-3 şubat sistemi afyonu nasıl etkılert acaba
  er.can03@h..

tahmin-akdeniz29 Ocak 2010 Cuma 20:01:13
arif bey 2-3 şubat da ıspartada bir kar yağışı gözüküyor modellerde.bunun etkisi ne derece olacak?
  ..

EFSANE-SEMİH29 Ocak 2010 Cuma 20:01:15
BENİM 3 ŞUBATTA ÖYLE BİR KAR YAĞACAKKİ DEDİĞİM SİSTEM 2 YE KAYMIŞ
  ..

alço29 Ocak 2010 Cuma 20:01:18
Arif abi sistemde bir değşme yok demi=S Bünyo buğün soğuk var ama yağış belli değil dedi.Nediosun abi sen???
Cevap:
Soğuk da var yağış da var. Bu arada başka kişi yada sitelerin tahminlerini bu böyle dedi şu şöyle dedi diye bana sormayın. Bunu size defalarca söyledim. Her tahmincinin yorumu kendini bağlar. Benim her dediğim olacak gibi bir kaide olmadığı gibi Bünyamin yada bir başkasının her dediği olacak diye de bir kaide yoktur. Günü geldiğinde kimin haklı olduğu ortaya çıkar o sistem unutulur yenisine bakılır. Olay bu kadar basittir. Birden çok kaynağa başvurmanız sizde kafa karışıklığına ve zihin bulanıklığına neden olabilir. Daha kaç kere söylemem lazım bilemiyorum yani.
  ..

bahane243429 Ocak 2010 Cuma 19:01:53
s.a arif bey nasılsınız şubatın 3 gibi gelmesini bekldiginiz kar yagısı acaba önceki gibi yagmur fırtına sonrası kar seklindemi olcak ruzgar hızı nasıl olcak aeol.
Cevap:
Önce kuvvetli lodos yağmur ardından karayel hızlı sıcaklık azalışı ve kar. Rüzgarlar fırtına şeklinde esecek. Bu kar yağışı soğuk cepheye bağlı olarak gelişeceği için ve üst seviyelerin fazlasıyla soğuk olduğu da gözönünde bulundurulduğunda yer yer gökgürültülü olabilir.
  ..

aslan286429 Ocak 2010 Cuma 19:01:33
merhaba değerli arkadaşlar beklediğimiz sistem nihayetyolaçıktı bizar yavaş hareket ediyo ama yinede giderek kuvvetli ve kararlıgörünüyo sizlere şimdiden şunusöyleyeyim ülkemizde busistem bayağı etkiliolacak budan hiçşüpemyok.karadenizli hemşerilerim sıkı durun yine yoğun karyağışları bizleribekliyo.ayrıntıları haftasonuna doğru açıklayacağım.herkese hayırlı akşamlar..
  aslan2864@..

Cosquet29 Ocak 2010 Cuma 19:01:42
Arif abi son modellere göre soğuma 2 şubat öğle saatlerinden itibaren Marmaraya yayılacak gibi görünüyor.2 Şubat sisteminde soğuma ve yağış örtüşürse kar olacak gibi.Ama bu da çok hızlı bir sistem(1 günlük yağış) Bunun dışında 180 saatlik dilimde Marmara yağış açısından şanslı görünmüyor.(Hafif yağış dışında) Bu konudaki görüşün nedir?Teşekkür ederim.
Cevap:
Yağış miktarı konusunda şimdiden yorum yapmak doğru değil. Bu konuyu defalarca konuşmuştuk. Modellerde geçen pazartesi için hatırlarsan çok zayıf bir kar yağışı görünüyordu ancak kuvvetli kuzeyli rüzgarlar nedeniyle kar yağışlarının yoğun olacağını söylüyorduk. Şahsi kannaatim bu kez de benzer bir durum ortaya çıkacaktır.
  rasimkosku.. | http://- (75)

BLADE6129 Ocak 2010 Cuma 19:01:37
ARİF HOCAM KOLAY GELSİN ..İŞİNİZ HERKESTEN ZOR HEM GÜNLÜK YAŞANTINIZ..HEM BİZLE UĞRAŞMAK ZORUNDASINIZ..HEMDE MODELLERİ TAKİP(KENDİ MODELLERİNİZİ border=0 HOCAM WETTER 3 BU AKŞAM MODELLERDE İYİCE KARMAN CORMAN OLMUŞ DURUMDA AYIN 2 Sİ VE 3 ÜNDEN SONRA DOĞU KARADENİZE YOĞUN KAR YAĞIŞI VER MİŞ ..SİZCE BU DURUM VE ŞUBAT AYINDAKİ SON DURUMU DOĞU KARADENİZLİLER İÇİN TEK ELDEN AÇIKLARMISINIZ..ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR..
Cevap:
Şubatta bol miktarda kar alacaksınız. Sibirya çok güçlendi. Bu durum lehinize.
  ..

ibo.karakartal29 Ocak 2010 Cuma 19:01:13
arif abi şubatın 2. yarısı için şimdiden tahminler başladı yaz geliyo falan diye istersen ziyaretçi defterine şubatla ilgili detaylı bir tahminde bulun(kar yağacak tarihleri,soğuğun şiddetini vs.)böylece bu yorumlar ortadan kalkar bence ne dersin?
Cevap:
Şubat 2. yarısı için şimdiden yapılmış tahminler pek güvenilir değildir ve değişime açıktır. Bana göre soğuk geçme olasılığı ılık geçme olasılığından daha yüksektir. İlerleyen günlerde kısacası sırası geldiğinde gereken neyse söyleriz. Acele etmeyin. Hele şubatın ilk haftasını bir görelim geçirelim de sonrası kolay.
  ..

ist29 Ocak 2010 Cuma 19:01:59
arif abi şubat sistemi şuan ki görüntüsüyle ne zaman glecek bide hangi aralar ısınma olacak veya olacak mı bide bu sistemde de site girişine uyarı koyacakmısın cevaplarsan sevinirim
Cevap:
2-12 şubat arasında soğuk ve aralıklarla karlı günler geçireceğiz. Sonrasında 2-3 günlük bir ısınma ve ardından tekrar ciddi sıcaklık azalışı olabilir.
  ..

alperen şahin29 Ocak 2010 Cuma 18:01:45
ARİF BEY TAHMİNLERİNİZİ ÇOK DEĞERLİ BULUYORUM TRABZONA KAR YAĞACAK DEDİNİZ KARLARA GÖMÜLDÜK BU YENİ SİSTEMDE DE KARLARA GÖMÜLEBİLİR MİYİZ(TRABZON) CEVABINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Cevap:
Evet bu olasılık bir hayli yüksek. Pazar günü size detaylı bilgiler verebilirim.
  ..

cem29 Ocak 2010 Cuma 18:01:20
hocam 2 subat sonrası göller yöresni nasıl bi hava bekliyor
Cevap:
Soğuk ve karlı günler bekliyor.
  ..

Aydın K.29 Ocak 2010 Cuma 18:01:58
Son yaşanılan sistemde aralıklarla 2 gün yoğun kar yağışı aldığımızı varsayarsak ( istanbul için cumartesi ve pazartesi ) yapmış olduğunuz tahminde istanbul için 9 gün üst üste kar yağışı tahmininde bulunmak ve sıcaklıkların hep 0 derece ve altında olacağını öngörmek ister istemez yerde rekor denecek miktarda örtü hatta rekor beklediğinizi gösteriyor. Bu yorumum doğru ise eğer sizi ısrarla cm bekleyenlerin sorularından da kurtarmış olacağım.
Cevap:
Rekor denemesi olur da rekor olur mu orası şimdilik net değil.
  aydinkohen..

EFSANE-SEMİH29 Ocak 2010 Cuma 17:01:17
ŞU AO YA BİDE BEN TAHMİN YAPAYIM.BENCE BU AO İLE SOĞUK İST HİÇ GİTMEYECEK
  ..

EFSANE-SEMİH29 Ocak 2010 Cuma 17:01:53
Türkçenin güzel kullanılmasından bahsediyorum lütfen sözlerimi başka bir yere çekmeyiniz.DANCE bu yorum sana ait şimdi ben türkçeyi güzel kullanmak istiyorum dance mi dicem dans mı?
  ..

Asfalya29 Ocak 2010 Cuma 17:01:03
Bazı yandan çarklı tahminciler(!)İzmire şubat sisteminde zinhar kar-mar yağmaz diye kestirip atmışlar üstad.Bu biten sistem İzmirin görüp göreceği son sistem diye de kafa bulmuşlar:)Üstad,14 günlük İzmir içinde bir grafik çizseniz hiç ol mazsa İzmire de bir-iki gün kar görüntüsü çizermiydiniz.?..Yani İzmire kar yağacak mı..Öff be ya nihayet meramımı anlatabildim:))..saygılar!!
Cevap:
İzmirliler rahat olsun. Özledikleri kara bu sistemde kavuşacaklar. Ama öyle büyük beklentiler içine de girmeyin. İstanbul'daki gibi kar beklemeyin.
  ..

serdivanlı29 Ocak 2010 Cuma 17:01:19
Arif bey iyi akşamlar NTV pazartesi sakaryayı 17 dmi de salı 18 derece vermişler bu değerler normal mi yoksa yüksek mi bide çarşamba bi sistem bekleniyor sakaryada kar getirecek değere bu sıcaklıklardan iniş olabilir mi sakaryada kar görebilecekmiyiz şimdiden teşekkürler hayırlı akşamlar allah her işinizde kolaylık versin
Cevap:
Lodosla sıcaklık artışı normal ancak bu değerlere ulaşacağı şüpheli. Soğuk cephe geçişiyle sıcaklıklar hızla azalacaktır. Benzer bir durumu ocak ayı başlarında yaşamıştınız.
  enescesmec..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 17:01:00
KABACA 2 AYLIK TAHMİN(%50-%50)-Evet daha ileriye giderekten NAO ve AO verilerine dayanaraktan 2 aylık tahminde bulunmak istiyorum;Benim gibi elektrik ve elektronikçiler bilirler NAO ve AO indexi genelde AC Akım yani “Sinüsoidal Dalga” şeklinde salınım yaparlar yani bir aşağı bir yukarı şekilde.Onun için kabaca tahminim şu ki;şubat ilk yarısı soğuk ve karlı ikinci yarısı ılık ve yağmurlu,mart ilk yarısı soğuk ve karlı ikinci yarısı ılık ve yağmurlu olacak şekilde tahminim var sonrasında zaten bahar geliyor ve havalar ısınıyor.
  ..

sedat197029 Ocak 2010 Cuma 16:01:46
arif hocam.nao ve ao nun bügünkü gelen değerleri çok negatif.sanırım bu size şubat ayı tahminlerinizi revize etmenize neden olacak.çünkü aşırı eksi olması bize ılık ve bol yağış getirecek.bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim.bundan önceki soruma cevap vermediniz.inşallah buna cevap verirsiniz.
Cevap:
Şubatta 2-3 günlük istisnalar dışında ılık bir dönem olacağını sanmıyorum.
  sedat70@ho..

Cosquet29 Ocak 2010 Cuma 16:01:22
Arif abi, Noaa tüm Türkiye'de, Şubat ayı sıcaklıklarını normallerin hayli üzerinde göstermiş.Şubatın ilk yarısının soğuk geçeceği tahminlerinden de anlaşılıyor.Ao,Nao ve diğer veriler ışığında Şubatın ikinci yarısı nasıl geçecek?(Obasar-84 Şubatın ikinci yarısının ılık ve yağışlı olması kuvvetle muhtemel demiş.)Senin bu konudaki yorumun nedir?Teşekkür ederim.
Cevap:
Şubat çoğunlukla ortalamaların altında sıcaklıklarla geçilecektir. Soğuklar ay geneline yayılacaktır.
  rasimkosku.. | http://- (63)

erol29 Ocak 2010 Cuma 16:01:08
karaman ayrancı anbar köyü ve civar köy.kasabalarına ne zaman kar yagacak tahminleriniz nedir.mesajımıza cevap verirseniz çok seviniriz .TEŞEKKÜR ederim
Cevap:
Şubatın ilk haftasıyla birlikte yoğun kar yağışları almaya başlarsınız.
  ..

Cenk Sezer29 Ocak 2010 Cuma 16:01:35
Arif bey kısa vadeli tahminlerde bulunmuyorum demiştiniz,uzun vadeli tahmininizi görünce saklamak istemem;küçük bir çocuk misali bayağı bir heyecanlandım ve mutlu oldum,öngörünüzün tam tahminle tutmasını canı gönülden diliyorum ve açıklamalarınızı büyük bir merak ve sabırsızlıkla bekliyorum...
  a.cenkseze..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 16:01:54
Ben çoğunlukla kısa ve orta vade(3-5 gün) tahminlerde bulunmuyorum çünkü bu bana biraz sıkıcı geliyor.Benim ilk tercihim uzun vadede sağdan soldan topladığım veriler ilen genel bir meteorolojik değerlendirme yapmak ve bu süre içerisindeki gelişmeleri takip etmektir ayrıca meteoroloji hakkında bildiğim veya bilmediğim konularda bir takım araştırmalar yaparak burda veya bir başka platformda bilgilendirici yorumlarda bulunmaktır.
  ..

berk erön29 Ocak 2010 Cuma 16:01:28
abi öncelikle kolay gelsin:))abi bu sistem le ilgili ayrıntıları ne zaman vereceksin DMİ 3 şubat a kar vermiş allah yüzünü kara çıkartmasın :)) ((ki büyük ihtimalle çıkmayacaktır bünyamin DMİ vb. yerler desteklio 3 şubatı))
  ..



Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 16:01:42
ŞUBATIN İLK YARISI SOĞUK,İKİNCİ YARISI ILIK GEÇEBİLİR-Uzun dönem NAO ve AO verilerine baktığımızda AO’nun değişme ihtimali olmakla birlikte tekrar –4’lere kadar ineceği,NAO’nunda –1 ve daha altını görebileceği gözüküyor.Kabataslak bir tahminde bulunacaksak eğer şubatın 2.yarısından itibaren aynı Aralık ve Ocak ilk haftasında Avrupada hüküm süren soğuk ve kar yağışlı havaların tekrar Avrupada hakim olabileceği,Türkiye’nin bulunduğu konumda ise ılık ve yağışlı havaların yaşanabileceği olasılığı kuvvetle muhtemeldir.
  ..

ali29 Ocak 2010 Cuma 16:01:01
bu adıyaman ve g.dogu için ilerleyen saatlerde kar yoğun şekilde yagacak mı
  ....

snowlover8129 Ocak 2010 Cuma 16:01:09
Arif hocam sagılar oncelıkle cok onemlı bir iş yapıp 15 gunluk tahmın koymussunuz sitenıze,sızden sonrada itu 3-11 kar demıs 8 gun boyunca bu da ılgınc yoksa orda mı calısıyorsunuz? :) şaka bır yana AO NAO uzun vade ıcın gıtgıde kotulesıyor. AO dıp yapmaya hazırlanıyor,NAO eksi1 den az daha asagı ındı yakın tarıh ıcın degıl ama subat ortası gıbı kar bızı terk edebılır bır muddet. Sızın fıkrınız nedır acaba?Saygılar
Cevap:
Burası kutup değil. Tabii ki soğukların mola vereceği dönemler olacak. Ancak bu kısa süreli 2-3 günlük molanın ardından şubatın ikinci yarısını neredeyse tamamen kapsayan çok daha soğuk ve karlı havalar olacağını tahmin ediyorum.
  ..

Cenk Sezer29 Ocak 2010 Cuma 16:01:12
İstanbul için konuşursak,87 kışı şubatı marta bağlayan zaman bölümünde,istanbulun 1954\'ten bu zamana gördüğü en uzun ve en etkili kışıdır.
  a.cenkseze..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:22
SOĞUK CEPHE KAR YAĞIŞLARI(SON)-Soğuk cephe kar yağışlarında 850 hPa seviyesi sıcaklığı iç kesimler için -5°C, Marmara'nın ve Karadeniz'in sahil kesimi için genellikle - 7,5°C derece yada daha düşük,500 hPa seviyesinde iç kesimler için -27.5°C,kuzey kıyılar için -35°C derece veya daha düşük izoterm değerleri olması gerekir.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:52
SOĞUK CEPHE KAR YAĞIŞLARI(DEVAMI)-Ancak,Güney Ege ve Orta Akdeniz üzerinde siklon oluşumlarının belirlendiği modellerde,Balkanlardan gelen soğuk hava takviyesi bu siklonların derinleşmesini kuzey,iç ve doğu bölgelerde yoğun kar yağışının görülmesini sağlamaktadır.Marmara'nın Doğusu ve Karadeniz bölgelerinde yağış soğuk cephe geçişi ve basınç yükselişiyle başlamaktadır.Hava sıcaklığındaki düşüşe paralel olarak kar yağışı önce Trakya'nın yüksek kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülür.Balkanlar ve Karadeniz'den gelen soğuk cephelerle başlayan kar yağışları cephe geçişinden sonra hafiflemekte,havanın giderek soğuması yer sıcaklığının düşmesine neden olmaktadır.Bu durumda yağış iç kesimlerde kesilmekte,Marmara'nın Doğusu ve Karadeniz Kıyılarında orografik veya “sea effect snow” nedenlerinden dolayı bir süre daha devam etmektedir.Soğuk cephe geçişiyle birlikte arkasından esen kuvvetli kuzeyli rüzgarlar hava ve hissedilen sıcaklığıda oldukça düşürmektedir.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:04
SOĞUK CEPHE KAR YAĞIŞLARI-Balkanlar ve Karadeniz kış aylarında cP hava kütlesine ev sahipliği yapmaktadır.Kış mevsiminde soğuk cephe geçişiyle birlikte güneye hareketlenen cP hava kütlesi Marmara ve Karadeniz başta olmak üzere hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesine neden olur.Kış ayları boyunca bu geliş yolunu takip eden siklonlar genellikle Marmara, Kuzey ve İç Ege,İç ve Doğu Anadolu'nun Kuzeyi ile Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere,yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kar yağışlarına neden olmaktadır.Bu siklonların soğuk cepheleri hava sıcaklığını kuzey ve iç bölgelerde 8 ila 10 derece düşürmekte,özellikle Marmara'nın Doğusu ve Batı Karadeniz'de etkili kar yağışları görülmektedir.Eğer Akdeniz üzerinden güneybatılı akışlarla nem taşınımı varsa,güneydoğu bölgelerde de yağışlar görülebilmektedir.Bu siklonlardan en az Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgeleri etkilenmektedir.
  ..

Huntelaar29 Ocak 2010 Cuma 15:01:03
Ankara'da yağmur başladı. Yaklaşık 10 cm olan kar erimeye başladı. Arif Abi bir de modellerde 3-11 arası soğuk ve yağışlı gösterilmiş. 11'inden sonra ise ısınma gösterilmiş. Bu gerçekten doğru mu yoksa modeller sistemlerin yaklaşmasına yakın can sıkıcı olabiliyor. Düzelecek midir ?
  ..

Sayın arif bey29 Ocak 2010 Cuma 15:01:42
arif beyciğim genel tahminlerinize izmir ve ankara tahmin koyarsanız gerçekten çok seviniriz hep istanbul istanbul:S Lütfen arif beyciğim çok makbul geçer;)
  ..

toros29 Ocak 2010 Cuma 15:01:53
Perşembe saat 15:00 dan beri karamanın ermenek ve sarıveliler ilçeleri bölgesinde yoğun kar yağışı var ve yağmaya devam ediyor.Tahminlere göre yağmur yağacaktı en yüksek sıcaklık 2 den yukarı hiç çıkmadı.Dağların arkası alanya..
  ..

gorkem sisteam29 Ocak 2010 Cuma 15:01:52
dün bende izledim pusulayı haklısın ama sölemedikleri bişey bugün internet ortamında araştırdığım gulf stream akıntısının 50 yıl içinde duracağı ısınmanın akabinde tekrar soğuk periyoda gireceğiz
  gorkemgozl..

SmockiN(SeyithaN)29 Ocak 2010 Cuma 15:01:02
Hocam çok zor bi soru sorucam adana konumu ve graben sahası olması nedeniyle genellikle kar yağışı olmaz olsada 5 yılda bir serpilir sizce bu şubat ayı içerisinde bir süprizle karşılaşabilirmiyiz tşk ederim
Cevap:
Evet böyle bir sürpriz olabilir.
  kuskunum11.. | http://nemli_havalar@windowslive.com (74)

eRCaN29 Ocak 2010 Cuma 15:01:19
ayrıca size sunu solemek istiyorum.hatırlarsanız aralık ayı ıcınde cok sert olması mumkun olmayan bı soguk sıstem gozukmustu ve cogunuz gelıyor dıye sevınmıstınız.nitekım torpulendı.cunku aylardan aralıktı.modeller boyledır.olmaması gereken ayda cok soguk gosterırse mutlaka torpulenır ya da tam tersi subatta 20 derecelerı gosterıyorsa oda torpulenır.ayrıca ocak ve subat ayında gosterdıgı soguklar da bıraZdaha kuvvetlenebılır.mesala 3 subat sonrası sıstemler suankı gorunumden daha sert olması beklenebilır.
  ..

karlı_izmir29 Ocak 2010 Cuma 15:01:43
Eee madem herkes anılarını paylaşmaya eski kışları yed etmeye başladı ben de şu muhteşem ocask 2002 sisteminden bahsedeyim :) O kış haaytımın dönüm noktasıdır. Kuzeyden inen soğukla orta akdeniz kökenli yağış birleşmiş muhteşem kar yağmıştı. Egeliler bilirler ve en çok özlem duydukları kıştır. Ege bölgesinde İzmirde 15 denizlide 38 aydında 8 cm örtü yapmış bir sistemdir. Şimdi kara en hasret duyan iller bunlar değil midir zaten? O kışı özlemle anıyorum ve Allahtan bizlere öyle bir kışı görmeyi nasip etmesini diliyorum .
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:05
SICAK CEPHE KAR YAĞIŞLARI-Çarşamba akşamı meydana gelen sıcak cephe kar yağışlarının analizi;Akdeniz üzerinden gelen sistemlerde Anadolu Platosu üzerindeki soğuk havanın üzerine ılık havanın gelmesiyle oluşan sıcak cepheler önemli kar yağışlarına neden olurlar.Anadolu platosunda bulunan soğuk çekirdek üzerine,Akdeniz üzerinden güneybatılı akışların taşıdığı ılık ve nemli havanın yükselmeye zorlanarak tırmanışa geçmesiyle birlikte oluşan aktif sıcak cephe kar yağışlarına “overrunning” adı verilmektedir.Akdeniz kaynaklı sıcak cephe kar yağışlarında Anadolu Platosu üzerindeki soğuk çekirdeğin 850 hPa sıcaklığı -5°C veya daha düşük olmalıdır.500 hPa seviyesinde sıcaklık,soğuk nüveli yüksek merkez nedeniyle -25°C derece civarında olabilmektedir.Akdeniz üzerinden gelen sıcak cephe kar yağışlarında,iç kesimlerde etkili olarak başlayan yağış uzun sürebilir,ancak plato üzerindeki soğuk çekirdeğin zamanla ısınmaya başlamasıyla birlikte önce karlakarışık yağmura ve daha sonra yağmura dönüşebilir.
  ..

eRCaN29 Ocak 2010 Cuma 14:01:31
burda bazı yorumları gorunce inanın şok oluyorum.modellere takılmayın diye aylardır konusulmasına ragmen hala modellerde gorunenın bırebır olcakmıs gibi dusunup zaman kaybı,moral bozuklugu ,yasayan okadar cokkı sasıyorum.bosuna laf kalabalıgı yapıyorsunuz arkadaslar.modellerde gorunen 20li degerlerın nasıl olabıleceginı dusunursunuz.kısın en sert ayındayız.30 derece gosterse siz onuda beklersınız gelcek diye.sizi anlamam mumkun degil.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 14:01:45
20 YILLIK SOĞUK BİR PERİYOTA GİRDİK(DEVAMI)-Bu geçici soğumaya neden olan olay;okyanus sularının 2000 metre derinliklerinde yapılan ölçümlerde meydana gelen anormal soğumalardır.Geçmiş yüzyıllarda ara ara bu denli anormal soğumalar okyanus sularında meydana gelmiştir.Okyanus suları geç ısınıp geç soğuduğundan bunun etkisi 20-30 yıl kadar sürebilmektedir.Uzmanlar bu olayı insan faktörü dışında,doğanın kendi içinde yapmış olduğu bir etki-tepki reaksiyonu olarak görüyorlar.Küresel ısınmanın ise devam edeceğini söylüyorlar.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 14:01:10
20 YILLIK SOĞUK BİR PERİYOTA GİRDİK-Dün gece TV’de Pusula programında küresel ısınma ve soğuma olayı ele alındı.Programda dünyanın önde gelen iklimbilimcilerinin,meteorologlarının ve okyanus bilimcilerinin ortak noktası;Dünyanın şuandan itibaren 10 yıl veya 20 yıl kadar sürecek geçici bir soğuma periyotuna girdiğini,kışların daha soğuk yazların ise nispeten daha serin geçeceğini ancak bu süre zarfının sona ermesinden sonra küresel ısınmanın tekrar eskisine oranla dahada artacağının altını çizdiler.Bu 10 veya 20 yıl kadar sürecek küresel soğuma oluşumu geçen yaz itibariyle başlamış sayılır.Geçen yazı hatırlarsanız eğer bütün tahminler sıcak geçeceği yönündeydi ancak geçen yaz nispeten serin geçmişti.Keza bu kış mevsiminin kuzey yarımkürede nasıl geçtiği ortada, bunu haberlerden takip ediyoruz zaten.Dünya durağan ve geçici bir soğuma periyotuna girdi.Soğuk kışları ve serin yazları önümüzdeki 10 veya 20 yıl süreyle yaşayacağız.Ama sonrasında tekrar ısınma evresi başlayacak.
  ..

turistömer29 Ocak 2010 Cuma 14:01:06
Bugün ayın 29\'u. 29 Ocak 1991 tarihinde yaşadığım bir anımı anlatmak istiyorum. Ogün, Ankara\'dan Aydın\'a gidecektim. Saat 10.00 sularında otobüse bindiğimde, hava kapalıydı. Radyodan yeni bir soğuk ve yağışlı hava kütlesinin Türkiye\'yi etkisi altına alacağı bildiriliyordu. Otobüsle yolculuğa başladığımız sıralarda Ankara şehir merkezinin çıkışına doğru kar yağmaya başladı. Yağış hızla yoğunlaştı. Denizli yakınlarına kadar yol boyunca kar yağışı vardı. Hatta Sivrihisar-Afyon arasında yol bile bembeyazdı. kar yağışı nedeniyle görüş uzaklığı 200 metreye kadar düştü. Harika bir yolculuktu. O sene kar özellikle İç Anadolu\'da Şubat\'ın ortalarına kadar yerde kaldı. Örneğin bölgenin güneyinde Şubat ayının ilk haftası gece -25 dereceler ölçüldü. İç Anadolu\'nun doğusunda ise kış Martın ilk haftasına kadar sürdü.
  eflatun77@..

snow gültepe29 Ocak 2010 Cuma 14:01:11
arif hocam 4-şubat sistemimi daha kuvvetli yoksa 23-ocak sistemimi bilgi verirseniz sevinirim saygılar
Cevap:
Yeni sistem daha kuvvetli.
  ..

HaKaN29 Ocak 2010 Cuma 14:01:00
Bende hatırladığım kışları yazmak istedim tabi yaşım gereği az=)2002 ocak sistemini unutmam mümkün değildir..Osistemde Aydına İzmire bile kar yağmıştı..Denizlide yağış direk soğuk havanın üstüne gelmiş yerler kuru iken direk kar şeklinde başlamıştı.Gündüz hiç ama hiç durmayan kar gece ise birden kesilirdi ertesi gün aynı şey birdaha tekrarlanırdı..Dmi de Denizlinin en fazla kar aldığı yıl 2002 ocak 6 dır..38 cm kar vardı çok güzeldi..Dİğer üstadlar paylaştığı için bende paylaşmak istedim..=)teşekkür ederim.(umarım bu şubat yeni bir kış olarak zihnimize kazınır)
  ..

Doğan K.29 Ocak 2010 Cuma 14:01:55
arif hocam..sizden önümüzde ki soğuk havayla ilgili ayrıntılı bir açıklama beklemekteyiz..çünkü heryerde değişik söylemler oluşmakta.gerçi 14 günlük İstanbul tahmini gerekli açıklamayı görsel olarak yapmakta ama 14 günülük tahminin tutarlılığıda biraz az doğrusu..eğer tutarsa zaten sizi şimdiden kutlarım..tutarlı tahminler dileğiyle..saygılarımla..
  ..

başkentli_0629 Ocak 2010 Cuma 14:01:33
arif abi selamlar ben önümüzdeki hafta çarşamba yada perşembe ankaraya döneceğim abi yollarda skıntı olurmu abi konya taraflarında.abi bu sistemin diğer sistem gibi ankarayı es geçme olasılığı varmı abi.saygılar
  ..

Umut Sallak29 Ocak 2010 Cuma 14:01:26
Dmi 3 Şubatta istanbulu parcalı bulutlu göstermiş bu adamlar nasıl tahmin yapıyor anlamadım gitti :) bence biran önce yeni bilgisayarlarını alsınlar adam gibi tahmin yapsınlar iyice sacmaladılar..!
  cronix23@h..

alço29 Ocak 2010 Cuma 14:01:04
Arif abi geçen yaşadığımız karlı sistemden bu gelecek olan şubat sistemi ne kadar daha etkili?Yoksa geçenki sistemle aynımı soğuk ve yağış açısından?
  ..



Bilgi | Mesaj Ekle
Ziyaretçi defterinde: 2792 sayfada toplam 139597 kayıt bulunuyor. | Görüntülenen sayfa : 2642
Sayfalar
< | 1 2 ... 2635 2636 2637 2638 2639 2640 2641 2642 2643 2644 2645 2646 2647 2648 ... 2791 2792 | >
Derlenme Süresi:0,620 s
Sayaç: