Hava Life Hava Tahmin Merkezine Hoş geldinizMesaj Ekle | Siteye Dön



Θβλ§λЯ-8430 Ocak 2010 Cumartesi 12:01:51
YİNE TEKRAR EDİYORUM ŞUBAT 2.YARI BÖLGEMİZDE ILIK VE YAĞIŞLI GEÇECEKTİR.ŞUBAT İLK YARI NE KOPARIRSAK KARDIR.MARTIN İLK YARISININ SOĞUK VE KAR YAĞIŞLI GEÇMESİ MUHTEMELDİR.
  ..

keji30 Ocak 2010 Cumartesi 10:01:22
slm sistemci izmirde kar beklentin varmı? cevaplarsan sevinirim.
Cevap:
sistem izmirin kuzeyinde kar bırakabilir tek endişe yağış giderken soğuk gelmesi
  ..

tahmin-akdeniz29 Ocak 2010 Cuma 20:01:03
slm sistemci ayın 2 si akşamı ıspartada bi kar yağışı başlayacak gibi.sence bununu miktarı ve örtüsü ne derece olur?iyi çalışmalar kardeşim aynen devam;)
Cevap:
A.S ISPARATADA ETKİLİ KAR BEKLENTİM VAR
  ..

tipi5729 Ocak 2010 Cuma 20:01:02
ince örtü olcak diosun yani üzüldüm bea
Cevap:
İNCE DEĞİL YAW KALIN OLACAK ÇOCUK BATTANİYESİ YARIM YORGAN DEMEK HATTA BELKİDE TAM YORGAN GELSİNDE BAKARIZ ARTIK AYI POSTUMU OLUR İNEKMİ
  ..

TİPİ5729 Ocak 2010 Cuma 19:01:29
ÜSTAD İSTANBULDA KALIN Bİ ÖRTÜ OLUSCAKMI EN AZINDAN GECENKİ KADAR
Cevap:
ÇOCUK BATTANİYESİ KADAR OLUR KANIMCA BU 10UNA KADAR OLAN SÜREÇTE
  ..

sistemci 329 Ocak 2010 Cuma 19:01:37
2. . KADEME OLUŞUMUNDA ise egeden girecek diğer bir cephe anadolu içlerine ilerlerken izobarların cepheyi ters boynuz yaparak karadeniz açıklarına yöneltecek sistem tam gitti derken yukardaki sibiryanın sistemi geriye Bulgaristan ve Romanya ya itmesi ile nem dolu olarak tekrar poyraz etkisiyle sistemi ve bize balkanlar ve yoluyla tekrar pas edecektir. cepheyi direk üstümüze cekecektir işte ne olacaksa bu 2. KADEMEDE olacaktır.nem ve soğukla donatılmış cephe bizlere yeniden servis olmak üzere atmosfer tarafından hazırlanmış olacaktır 20 ocakta yasadığımız bir benzeri kış koşullarını bu sistemle gene yaşayabileceğimizi tahmin ediyorum sistemin soğuk ömrü kanımca 6-7 gündür bunun içersindeki en etkin kısmı 2. KADEMEDE yani ayın 5 i ile 8İ arasında olacağını tahmin ediyorum kısaca bu sistem en çok Marmara kuzey ve iç ege Karadeniz ile doğu anadoluda ve iç anadoluda etkili olacaktır. Sıcaklık değerlerine ise gelince Marmara kıyılarında gündüzleri +2 ile -1 gecele ri ise-3 ile 0 c arasında iç kesimlerde ise çok dah düşük sıcaklıklar olacaktır sistemle ilgili en son gelişmeleri ise bu Pazar günü sizlere açıklayacağım esen ve sağlıcakla kalınız
  ..

sistemci devam 229 Ocak 2010 Cuma 19:01:13
sıcaklıklar cephenin ilerlemeye başlaması ile hızla soğuma başlıyacaktır ve akşam saatlerine doğru cephe önü ve arkasındaki 10 c lik sıcaklık farkını bizlere soğuk olarak yansıtmaya başlıyacaktır bu tür sistemlerin genelde arkası mutlaka soğuk cephe geçişleri ile meşhurdur sistem önce bol yağışını bırakacak anadolu içlerine ilerlerken bir yandanda soğuma başlıyacaktır soğuma sonucu ilk önce trakyada kar yağışları başlıyacak fakat yağış azlığı sebebiyle ilk zamanlarda kar çok etkili olamayabilecektir çünkü sistem nem boşaltımını marmarada yapmış ve sadece az nemi ve soğuğu kalmış olarak devam edecektir ama iç kesimlerdeki yoğunlaşma ve soğuk hava ile birleşince kar yağışları İstanbul trakya ve marmaradan çok iç kesimlerimizde daha yoğun olacaktır. Kısaca sistem in 2. KADEMESİNE geçmeden önce 1. Kademede yağış çekilmiş ve buz gibi bir hava bize bırakılmış olabilecektir. ( ŞÖYLE BİR İHİTİMALDE VARDIR ) ilk kademede ayın 3ü gibi 1 günlük kar olasılığı mevcuttur bu durumda yerde bir kar örtüsü oluşabilecektir.bu örtü yerde kalmaya devam ederken ayın 3 ü ile 5i arsında bir boşluk olabilir Hemen üzülmeyin fakat bu boşlukta hava oldukça soğuk olacaktır beklide ilk cephde 3 ünde yağan kar yerde bizlere buzda dans oynatacaktır
  ..

sistemci şenlik başlıyorr29 Ocak 2010 Cuma 19:01:43
Sizlere şubat ilk haftası beklediğim sistem için 10 gün öncesinden yorumlarda bulunuyorduk biz subat ilk haftasında soğuk ve kar geleceğini söylerken müneccimlik yapmıyorduk yapamazdıkta sadece sayısal modellerin ve gfs modellerinin yanında bir takım verilerinde yardımıyla sizlere bu güzel ve doğru tahminleri yapabiliyorduk evet artık şubat başı sistemleri bizlere daha yakın duruyor 01 şubat ptesi akşamı ve gecesi ve Salı günü çok derin bir a.b alanı egeden 992 mb la üstümüze Marmara merkezli olarak sokuluyor bu kadar derin bir a.b bizlere önce kuvvetli lodosu ve yağışını bırakırken arkasından ise yukardaki Sibirya y.b da aşağı enlemlere sarkarak bu cepheye soğuk yönüyle destek vermesi ile sert KARAYEL rüzgarları bize yöneliyor olacaktır sistem 2 KADEMELİDİR. değişim ihtimali olmak ile birlikte 1.KADEMESİNDE 1 şubat günü gündüz cephe öncesi çift hanelere ulaşacak
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 17:01:33
KABACA 2 AYLIK TAHMİN(%50-%50)-Evet daha ileriye giderekten NAO ve AO verilerine dayanaraktan 2 aylık tahminde bulunmak istiyorum;Benim gibi elektrik ve elektronikçiler bilirler NAO ve AO indexi genelde AC Akım yani “Sinüsoidal Dalga” şeklinde salınım yaparlar yani bir aşağı bir yukarı şekilde.Onun için kabaca tahminim şu ki;şubat ilk yarısı soğuk ve karlı ikinci yarısı ılık ve yağmurlu,mart ilk yarısı soğuk ve karlı ikinci yarısı ılık ve yağmurlu olacak şekilde tahminim var sonrasında zaten bahar geliyor ve havalar ısınıyor.
  ..

hannibalımsı-Asıl bomba egede29 Ocak 2010 Cuma 16:01:11
Soğuk havalar gerçekten uzakta değil gelecek hafta çarşamba gününden itibaren neredeyse bütün uzmanların fikirbirliği sağladığı konu olan soğuk havalar geliyor.Bende bunu uzun zamandır efsanesistemciler sitesinde belirtekteydim.Benim tek soğuk hava değilde şubat ilk yarıda iki parçalı soğuk hava beklentim bulunmakta.Ayrıca iddalı tahminler yapmayı severim.BENCE ASIL BOMBADA EGEDE.İzmir gelmesi muhtemel bu soğuk havada tahminlerime göre İLK KAR YAĞIŞIYLA TANIŞACAK.Gerçekten yanlış duymadınız izmire kar geliyor hemde yabana atılır cinsden değil.Alçak basınç ve buna bağlı cephe sisteminin kuzeyinde kalacak izmir 4 şubat günü kar yağışı alacaktır.Bu kar yağışında izmir yalnızca havada değil ciddi anlamda kar göreceğini düşünüyorum.İzmir dışında iç ege adeta kara gömülecektir.Kar yağışına hasret manisa,denizli gibi illerdede yoğun kar beklentim bulunmaktadır.Muğla ve akdeniz kıyılarında ise aşırı yağışlar görülme olasılığı yüksek.Neyse lafı fazla uzatmadan söyleyelim ŞUBAT BOMBA GİBİ GELİYOR.Saygılar..
  ..



Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 16:01:14
Ben çoğunlukla kısa ve orta vade(3-5 gün) tahminlerde bulunmuyorum çünkü bu bana biraz sıkıcı geliyor.Benim ilk tercihim uzun vadede sağdan soldan topladığım veriler ilen genel bir meteorolojik değerlendirme yapmak ve bu süre içerisindeki gelişmeleri takip etmektir ayrıca meteoroloji hakkında bildiğim veya bilmediğim konularda bir takım araştırmalar yaparak burda veya bir başka platformda bilgilendirici yorumlarda bulunmaktır.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 16:01:57
ŞUBATIN İLK YARISI SOĞUK,İKİNCİ YARISI ILIK GEÇEBİLİR-Uzun dönem NAO ve AO verilerine baktığımızda AO’nun değişme ihtimali olmakla birlikte tekrar –4’lere kadar ineceği,NAO’nunda –1 ve daha altını görebileceği gözüküyor.Kabataslak bir tahminde bulunacaksak eğer şubatın 2.yarısından itibaren aynı Aralık ve Ocak ilk haftasında Avrupada hüküm süren soğuk ve kar yağışlı havaların tekrar Avrupada hakim olabileceği,Türkiye’nin bulunduğu konumda ise ılık ve yağışlı havaların yaşanabileceği olasılığı kuvvetle muhtemeldir.
  ..

snowman29 Ocak 2010 Cuma 16:01:51
Sıstemcı abım merhaba. Bu salı aksam veya cars. sabah gelecek sıstem o kadar AB varken neden yagısı iyi olamıyor?Daha yagıs durumu net degılmı? degısebılırmı? Bır de Hakan ark.ımın 10-20 subat tahmını bence ne yazıkkı tutmayacaktır. Cunku NAO AO 13 sonrası bızım hıc ıstemedıgımız degerlere ınıyor. NAO eksı2ye dogru AO resmen dip yapıyor bu bızım ıcın ne yazıkkı kar demek degıl,o buyuk kutlenın batı avrupaya kayması demektır ne yazıkkı. Umarım ılerleyen guncellemelerde degısır bu verıler.
Cevap:
iyi günler a.b zaten ilk nemini bize gelmeden balkanlara ve egeye bırakıyor sonra ise zaten güney ve kuzey olarak 2ye ayrılıyor 2 koldada etkili yağış var sadece sistemin orta tarafında yoğun yağış yok bence gayet normal bir gelişme
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:22
SOĞUK CEPHE KAR YAĞIŞLARI(SON)-Soğuk cephe kar yağışlarında 850 hPa seviyesi sıcaklığı iç kesimler için -5°C, Marmara'nın ve Karadeniz'in sahil kesimi için genellikle - 7,5°C derece yada daha düşük,500 hPa seviyesinde iç kesimler için -27.5°C,kuzey kıyılar için -35°C derece veya daha düşük izoterm değerleri olması gerekir.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:53
SOĞUK CEPHE KAR YAĞIŞLARI(DEVAMI)-Ancak,Güney Ege ve Orta Akdeniz üzerinde siklon oluşumlarının belirlendiği modellerde,Balkanlardan gelen soğuk hava takviyesi bu siklonların derinleşmesini kuzey,iç ve doğu bölgelerde yoğun kar yağışının görülmesini sağlamaktadır.Marmara'nın Doğusu ve Karadeniz bölgelerinde yağış soğuk cephe geçişi ve basınç yükselişiyle başlamaktadır.Hava sıcaklığındaki düşüşe paralel olarak kar yağışı önce Trakya'nın yüksek kesimleri ile Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülür.Balkanlar ve Karadeniz'den gelen soğuk cephelerle başlayan kar yağışları cephe geçişinden sonra hafiflemekte,havanın giderek soğuması yer sıcaklığının düşmesine neden olmaktadır.Bu durumda yağış iç kesimlerde kesilmekte,Marmara'nın Doğusu ve Karadeniz Kıyılarında orografik veya “sea effect snow” nedenlerinden dolayı bir süre daha devam etmektedir.Soğuk cephe geçişiyle birlikte arkasından esen kuvvetli kuzeyli rüzgarlar hava ve hissedilen sıcaklığıda oldukça düşürmektedir.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:10
SOĞUK CEPHE KAR YAĞIŞLARI-Balkanlar ve Karadeniz kış aylarında cP hava kütlesine ev sahipliği yapmaktadır.Kış mevsiminde soğuk cephe geçişiyle birlikte güneye hareketlenen cP hava kütlesi Marmara ve Karadeniz başta olmak üzere hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesine neden olur.Kış ayları boyunca bu geliş yolunu takip eden siklonlar genellikle Marmara, Kuzey ve İç Ege,İç ve Doğu Anadolu'nun Kuzeyi ile Karadeniz bölgeleri başta olmak üzere,yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kar yağışlarına neden olmaktadır.Bu siklonların soğuk cepheleri hava sıcaklığını kuzey ve iç bölgelerde 8 ila 10 derece düşürmekte,özellikle Marmara'nın Doğusu ve Batı Karadeniz'de etkili kar yağışları görülmektedir.Eğer Akdeniz üzerinden güneybatılı akışlarla nem taşınımı varsa,güneydoğu bölgelerde de yağışlar görülebilmektedir.Bu siklonlardan en az Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgeleri etkilenmektedir
  ..

kar kayakçısı29 Ocak 2010 Cuma 15:01:38
arkadaşlar slm şöyle bişi duydum şubatın ilk haftası istanbula kar gelcekmiş doğrumu ve bu kar yağışı salı günü mü yağacak çok tşkkür ederim
Cevap:
asıl kar 4ünden sonra
  kerem11_gf..

karcı hakan:kışa yeniden merhaba29 Ocak 2010 Cuma 15:01:06
önümüzdeki hafta ortasında artık uzun süreli kış koşullarına giriyoruz coğrafyamız kışın kalan süresi içinde daha sert kış koşullarını yaşayacak ve bu süre zarfında yoğun kar yağışları kuvvetli soğuklar ile birlikte doğal olarak güney bölgelerde sel olayları üzücü olsada görülmesi kuvvetle muhtemeldir ama bu yağışlara kurak geçeceği beklenen bir yaz mevsimi için gerek duymaktayız umarım afet boyutunda olaylar görülmez şimdi şubata geçelim şubat ilk on günü kuvetli soğuklar ve yoğun kar yağışları yurt genlinde etkili olacak istanbulda bu sistemlerden nasibini alcaktır ama benim beklediğim asıl sistem (kışa damgasını vuracak)şubat 10 ile 20 arası herhangi bi tarihde beklediğim yaklaşık 2 haftadır sabırla söledğim sistemdir şuanki modellerde ayın 11 inde görünen olay olay kanımca geçekleşmiyecektir(iskandinavyadan kopan ab ala nının avrupaya soğuk ve bol kar getrirmesi)iskandinavyadan kopan ab alanının üzerimize gelip bize asıl kışı yaşatacağını düşünyorum azorun batı ve orta avrupaya genişlemesi avrupaya ılık ve yağışsız havar şartlarının getirmesini ve bize koridor açıp o derin ab alanını bize akmasını sağlicaktır henüz erken ama şuanki araştırmalarım ve çalışmalarım sonucu en sert sistemin 10 20 arası gelmesi benim için süpriz sayılmaz o sistemin gelmesi durumnda kara gömülürüz
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 15:01:45
SICAK CEPHE KAR YAĞIŞLARI-Çarşamba akşamı meydana gelen sıcak cephe kar yağışlarının analizi;Akdeniz üzerinden gelen sistemlerde Anadolu Platosu üzerindeki soğuk havanın üzerine ılık havanın gelmesiyle oluşan sıcak cepheler önemli kar yağışlarına neden olurlar.Anadolu platosunda bulunan soğuk çekirdek üzerine,Akdeniz üzerinden güneybatılı akışların taşıdığı ılık ve nemli havanın yükselmeye zorlanarak tırmanışa geçmesiyle birlikte oluşan aktif sıcak cephe kar yağışlarına “overrunning” adı verilmektedir.Akdeniz kaynaklı sıcak cephe kar yağışlarında Anadolu Platosu üzerindeki soğuk çekirdeğin 850 hPa sıcaklığı -5°C veya daha düşük olmalıdır.500 hPa seviyesinde sıcaklık,soğuk nüveli yüksek merkez nedeniyle -25°C derece civarında olabilmektedir.Akdeniz üzerinden gelen sıcak cephe kar yağışlarında,iç kesimlerde etkili olarak başlayan yağış uzun sürebilir,ancak plato üzerindeki soğuk çekirdeğin zamanla ısınmaya başlamasıyla birlikte önce karlakarışık yağmura ve daha sonra yağmura dönüşebilir.
  ..

Θβλ§λЯ-8429 Ocak 2010 Cuma 14:01:02
20 YILLIK SOĞUK BİR PERİYOTA GİRDİK(DEVAMI)-Bu geçici soğumaya neden olan olay;okyanus sularının 2000 metre derinliklerinde yapılan ölçümlerde meydana gelen anormal soğumalardır.Geçmiş yüzyıllarda ara ara bu denli anormal soğumalar okyanus sularında meydana gelmiştir.Okyanus suları geç ısınıp geç soğuduğundan bunun etkisi 20-30 yıl kadar sürebilmektedir.Uzmanlar bu olayı insan faktörü dışında,doğanın kendi içinde yapmış olduğu bir etki-tepki reaksiyonu olarak görüyorlar.Küresel ısınmanın ise devam edeceğini söylüyorlar.
  ..



Bilgi | Mesaj Ekle
Ziyaretçi defterinde: 270 sayfada toplam 5398 kayıt bulunuyor. | Görüntülenen sayfa : 215
Sayfalar
< | 1 2 ... 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 ... 269 270 | >